12 Creatieve manieren om fondsen te werven voor dierenorganisaties !

Betrek nog meer potentiële donateurs bij dierenwelzijn! Speciaal dierenorganisaties hebben we een lijst samengesteld met ideeën om fondsen te werven. Wil je weten hoe Xapti andere dierenwelzijnsorganisaties ondersteunt bij fondsenwerving? Ga even bij Xapi-experts langs op 26 april tijdens de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening of neem contact op via het contactformulier. 

Fondsenwerving-dieren

12 Creatieve manieren om geld in te zamelen voor dierenorganisaties!

 1. Dieren Goodies Merchandise. Verkoop merchandise zoals t-shirts, mokken en fotolijsten met afbeeldingen van asieldieren. Deze goodies met dierenthema zijn geweldige geschenken en souvenirs en genereren ook fondsen voor je asiel.
 2. Huisdier Verkleed Evenementen. Organiseer leuke huisdier-verkleed-evenementen waar huisdier-eigenaren hun harige metgezellen kunnen laten zien in schattige kostuums. Vraag een kleine toegangsprijs voor deelnemers en biedt prijzen aan voor de best geklede huisdieren om fondsen te werven voor het asiel. 
 3. Adoptie Evenementen. Organiseer gezellige adoptie-evenementen waarbij mensen elkaar en hun eventuele adoptie huisdier kunnen ontmoeten. Adoptie-evenementen helpen niet alleen bij het vinden van liefdevolle thuis voor dieren, maar daarnaast ook bij het genereren van fondsen voor de lopende kosten van het asiel.
 4. Fotoshoots voor Huisdieren Fondsenwerving. Organiseer fotoshoots voor huisdieren waar huisdiereigenaren kunnen doneren in ruil voor professionele foto’s van hun harige vrienden. Promoot deze evenementen op sociale media om deelnemers aan te trekken en donaties te genereren voor je asiel.
 5. Dieren en Kinderen Workshops. Werk samen met lokale scholen om workshops te organiseren waar kinderen kunnen leren over dierenwelzijn en tijd doorbrengen met asieldieren. Deze workshops bieden niet alleen educatie aan kinderen over verantwoord huisdierbezit, maar ook bewustwording en fondsen voor het asiel.
 6. Huisdier Verzorgingslessen. Organiseer verzorgingslessen om huisdiereigenaren te informeren over verantwoord huisdierbezit en waardevolle hulpbronnen te bieden voor dierenverzorging. Vraag een kleine vergoeding voor het bijwonen van de lessen en gebruik de opbrengst om je asielprogramma’s te ondersteunen.
 7. Huisdier Oppas Diensten. Bied huisdier oppasdiensten aan aan leden van de gemeenschap en vraag een vergoeding voor oppas sessies. Gebruik de opbrengst om de operaties van je asiel te ondersteunen en zorg te bieden voor dieren die wachten op adoptie. Of laat kinderen oppassen op dieren om zo geld op te halen voor jullie organisatie!
 8. Inzamelingsacties voor Huisdiervoeding. Ook voedseldonaties zijn van harte welkom bij het asiel! Organiseer inzamelingsacties voor huisdiervoeding. Werk hierbij samen met lokale bedrijven, scholen en welzijnsorganisaties om het woord te verspreiden.
 9. Huisdier Sportwedstrijden. Organiseer huisdier sportwedstrijden zoals behendigheidswedstrijden of races om de gemeenschap te betrekken en fondsen te werven voor je asiel. Vraag inschrijfgeld aan deelnemers en biedt prijzen gesponsord door lokale bedrijven om deelname te stimuleren.
 10. Huisdier Verzorging Sessies. Bied huisdier verzorgingsdiensten aan in je asiel, waarbij vrijwilligers de huisdieren verzorgen in ruil voor een donatie. Terwijl de dieren vertroeteld worden, kunnen de eigenaren direct kennismaken met het asiel en de andere dieren.
 11. Huisdier Kunst Dag. Werk samen met lokale scholen en kunstencentra om een huisdier-kunst-dag te organiseren waar deelnemers kunstwerken van dieren maken en verkopen.
 12. Maak gebruik van crowdfunding platforms. Via crowdfunding bereik je een groot publiek. Addertje onder het gras: de meeste platforms vragen een (hoog) percentage van de donaties. Hierdoor kun je onbewust veel donatiegeld kwijtraken. Via het platform giftforms.nl betaal je echter maandelijks een vast bedrag. Daarmee weet je waar je aan toe bent.

Bij effectieve donateurswerving hoort natuurlijk ook een goed werkend CRM-systeem. Makkelijk gegevens opslaan en terugvinden, donateurs mailen of brieven sturen: met Xapti kunnen ook vrijwilligers uit de voeten met donateurswerving. House of Animals, SOS Dolfijn, Dierenasiel Leiden, Dierenzorg Zaanstreek, en Dierenzorg Eemland verzorgen hun donateurswerving daarom met de prettig betaalbare software van Xapti. Vraag hier meer informatie aan.

23-4-2024

Voor meer informatie kun je contact opnemen via ons contactformulier of stuur je een mailtje. We horen graag van je!

Bronvermelding: Opportunityvillage, Donorbox, Whydonate. 

 


Geplaatst op 23 april 2024