kaartjes
keuzehulp
kaartjes

Aan de slag met Xapti

Overstappen is gemakkelijk

Overstappen van je huidige systeem naar Xapti is eenvoudig. Of je nu gebruik maakt van good-old Excel, Salesforce, MS Access, Poldersoft, Hagru of STB-Eudonet: wij helpen je ermee op basis van een heldere offerte.

Behalve het inlezen van je data kunnen we je ook helpen met het opschonen, structureren en ontdubbelen van de data en het toevoegen van externe bestanden zoals bijvoorbeeld nieuwsbriefbestanden of andere lijsten.

kaartjes
kaartjes
keuzehulp
kaartjes

Hoe gaat het in gebruik nemen van Xapti in z’n werk?

kaartjes

1. Inventarisatie

We beginnen met een inventarisatie van de huidige processen en de beschikbare gegevens. Vervolgens stellen we een inrichtingsdocument op waarin we in kaart brengen wat er allemaal is en wat er allemaal moet gebeuren.

Dit inrichtingsdocument omvat zaken zoals de te gebruiken domeinnamen, emailadressen, bankrekeningen, donatie (producten), aansluiting met de boekhouding, vrije velden, selectievelden, blokkadecodes, personalisering, email templates/huisstijl, veel voorkomende selecties, gebruikers/rechten en het inrichten van het welkomst-, bedank- en storneringsproces.

kaartjes

2. Implementatie

Nadat de inventarisatie compleet is en de afspraken zijn gemaakt, beginnen we aan de implementatie. Daarin zijn 2 hoofdstromen met activiteiten: enerzijds de onboarding ofwel inrichting en anderzijds de data-migratie. Tijdens inrichting en onboarding richten we Xapti in volgens de wensen van je organisatie die we in de eerste stap hebben geïnventariseerd. Tegelijk zorgen we ervoor dat conform de gemaakte afspraken de actuele data uit bronsystemen of spreadsheets of andere bronnen worden geïmporteerd.

kaartjes

3. Instructie

Nadat alle inrichting is gedaan en de data op proef is geïmporteerd, krijgen jullie een gebruikerstraining. Die is in de regel vrij kort, omdat Xapti eenvoudig en duidelijk is in het gebruik. Op basis van de data en de training kunnen jullie nu een tijdje testen. Dat leidt natuurlijk tot vragen en die beantwoorden we graag. En dan is het grote moment daar: jullie kunnen live. Al dan niet met extra begeleiding vanuit Xapti.

kaartjes

4. Een vliegende start

Met al jullie data en de ingerichte processen gaan jullie je eerste taken uitvoeren. Dat betekent het gebruikelijke periodieke draaiboek aflopen (voor zover voor jullie van toepassing): werving, incasso/betalingsverwerking, bedanken, (e-mail)campagnes, response analyse, rapportage en maandafsluiting en journaliseren. Waar nodig helpen we je daarbij! Gefeliciteerd, jullie zijn nu een officiële Xapti gebruikers.

kaartjes
keuzehulp
kaartjes

Aan de slag!

Voor een goede start nodigen wij jou en je collega’s uit voor een vrijblijvende presentatie/webinar van ongeveer één uur. Jullie input is belangrijk en zo kun je live ervaren waarom Xapti voor jullie situatie de beste oplossing is.

kaartjes

Demo aanvragen

Offerte aanvragen

Info aanvragen

kaartjes
keuzehulp
kaartjes

Hoe ervaren onze klanten Xapti?

Gekozen voor de laagdrempelige cloud oplossing van Xapti

Het Mauritshuis in Den Haag toont een collectie wereldberoemde schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters uit de tijd van Rembrandt en Vermeer. De Stichting Vrienden van het Mauritshuis maakt het mede mogelijk om deze schilderkunst te blijven delen. Om de band met de vele (internationale) Vrienden, Companen, Donateurs en Vrijwilligers te verstevigen, koos de stichting voor een laagdrempelige CRM-cloudoplossing: Xapti.

Catharina Duschka
Vrienden van het Mauritshuis

Xapti maakt me een beetje gelukkiger

‘Ik was zo veel tijd kwijt aan het versturen van een nieuwsbrief of het versturen van incasso’s. Tijd die er vaak niet is, omdat we bezig zijn met het redden van een bruinvis, dolfijn of walvis in nood. Daarom ben ik zo blij met Xapti. Dit systeem neemt me veel werk uit handen. Xapti heeft me echt een beetje gelukkiger gemaakt.’

Dat vertelt Annemarie van den Berg van SOS Dolfijn. Een stichting met een duidelijke missie: het redden van walvisachtigen in nood. Als er een melding komt van een bruinvis, dolfijn of walvis die levend op de Nederlandse kust dreigt te komen, aarzelt ze geen moment. Met haar team trekt ze erop uit om deze dieren te redden.

Blog SOS Dolfijn
Annemarie van den Berg
SOS Dolfijn

Betere communicatie met de achterban

MCNV is een internationale netwerk-organisatie met kantoren in Vietnam, Laos en Nederland. De activiteiten zijn gericht op een duurzame verbetering van de positie van kansarme groepen in de samenleving in Vietnam en Laos. Xapti wordt gebruikt om de communicatie met de achterban en het donatie-management te ondersteunen.

MCNV - Medisch Comite Nederland Vietnam
afdeling fondsenwerving

Onderlinge relaties tussen ouder en kind

Stichting Downsyndroom is opgericht door een aantal ouders met jongere kinderen in die conditie. Zij wilden daarmee de leegte in de informatie-voorziening over het syndroom en alles wat daarmee samenhangt opvullen. Xapti wordt gebruikt voor het in kaart brengen van de onderlinge relaties tussen ouder en kind. Daarbij gebruiken ze Xapti voor e-mail marketing en het incasseren van donaties.

https://xapti.org/wie-gebruiken-xapti-crm/
Stichting Downsyndroom
donaties

Verbetering van het ledenbestand

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) wil Nederland weer mooi maken… En dan vooral ons agrarisch cultuurlandschap; het boerenland. Nu veel prikkeldraad en vrij levenloos. Dat kan beter: door aanleg en aanplant van heggen, houtwallen, elzensingels etc. en sloten met natuurlijke oevers, ontstaat een groen-blauw ‘wegennetwerk’ voor de natuur

https://xapti.org/wie-gebruiken-xapti-crm/
Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC)
ledenadministratie