Gratis nieuwe functionaliteiten in Xapti

Bij de grootste release ooit hebben de programmeurs van Xapti allerlei handige nieuwe functionaliteiten gemaakt. Hieronder vind je informatie over de belangrijkste nieuwe functionaliteiten. En als gebruiker van Xapti krijg je deze top functionaliteiten er gewoon gratis bij!  

Informatie komt naar je toe met Xapti Vandaag 

Via Xapti wordt informatie zoeken steeds makkelijker. Sterker nog, veel van de informatie komt vanaf nu gewoon naar jou toe!  In Xapti introduceren we hiervoor twee nieuwe functionaliteiten. Ten eerste is er nu een meldingenpaneel in de relatiekaart. Hierin wordt weergegeven wat er specifiek met de relatie aan de hand is, zoals openstaande contactmomenten die al afgehandeld hadden moeten zijn. Daarnaast start Xapti standaard op met ‘Xapti Vandaag’. In deze weergave vertelt Xapti je wat er allemaal aan de hand is in je systeem, zoals: is de incasso al uitgevoerd? Wat zijn de recent toegevoegde relaties? Hoe staat het met de inkomstenstroom?  

nieuwe-functionaliteiten-xapti-vandaag

Gemakkelijker zoeken 

Xapti is vanaf nu voorzien van een nieuwe zoekoptie in de titelbalk. Hiermee kun je direct een relatie opzoeken, ongeacht waar je je in Xapti bevindt. De zoekoptie bepaalt zelf aan de hand van de ingevoerde zoektekst de juiste zoekingang en herkent of het gaat om een e-mailadres, relatienummer, postcode, telefoonnummer of naam. 

Responsive design 

Responsive design betekent dat software goed te bedienen is op elk apparaat, ongeacht de schermafmetingen. Xapti werkt het makkelijkst op een groot beeldscherm; schermen met complexere functionaliteit komen daarop het beste tot hun recht. Maar Xapti steeds vaker ook op een tablet of smartphone gebruikt. Daarom zijn diverse aanpassingen gedaan om Xapti beter te laten werken op kleinere schermen. 

Help! 

De handleiding in PDF-formaat wordt vervangen door een online kennisbank. Hier kun je gemakkelijk zoeken naar antwoorden op je vragen. De kennisbank is ondergebracht in het supportsysteem van Xapti. Hier kun je zelf een toegangsaccount aanmaken. Dit account geeft zowel toegang tot de kennisbank als tot het supportsysteem, waar je de historie en voortgang van je ingediende tickets kunt bekijken.

Hoe gebruik je alle nieuwe functionaliteiten bij het vertellen van jullie verhaal? Xapti-expert Marjolein schreef een aantal tips op. Lees hier de tips over storytelling met Xapti. 

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op 6 juni 2024