kaartjes
keuzehulp
kaartjes

De missie van Xapti

Xapti beoogt te helpen om de wereld een stukje mooier en leuker te maken. Hoe we dat doen? We leveren SaaS software aan de kleinere fondsenwervende, ledenwervende en andere non-profit organisaties die op hun beurt weer wat kunnen betekenen voor de wereld.

We leveren een gestandaardiseerde maar meer dan complete online CRM oplossing waarmee je al je relaties kunt beheren, geld kunt incasseren, online formulieren direct kunt koppelen, processen kunt automatiseren en er marketing mee kunt bedrijven zoals selecties maken en e-mails en e-mail nieuwsbrieven versturen.

Alles dus om alle processen rondom relaties mee te runnen. Xapti ondersteunt dit volledige proces waarbij alle touchpoints (toezeggingen, transacties, geefgedrag, verzonden e-mails, clicks, post, campagnes of telefonische contactmomenten) vastgelegd worden.

Ons doel is dat gebruikers zichzelf zoveel mogelijk kunnen redden en onze hulp hierdoor overbodig wordt. Zo blijft Xapti gebruiksvriendelijk én betaalbaar. Door middel van deze functionaliteiten, gespecialiseerd op dit vakgebied, probeert Xapti elke dag weer een florerende social enterprise te zijn.

kaartjes
kaartjes
keuzehulp
kaartjes

Historie en toekomst

Het verhaal van Xapti begint halverwege de “’10’s” oftewel rond 2015. We nemen je mee in een korte tijdlijn wat hoe het allemaal gegaan is en hoe we zijn gekomen waar we nu zijn.

kaartjes

2015

Voorloper van Xapti wordt bedacht

Eind 2015 kwamen een paar dingen bij toeval bij elkaar. Veel organisaties werkten met oerdegelijke, maar sterk verouderde Windows software en konden hun CRM wensen niet goed of betaalbaar ingevuld krijgen met de op dat moment beschikbare (moderne) alternatieven in de markt.

De voornaamste issues waren dat administratie en communicatie meestal niet goed geïntegreerd waren, dat je met meerdere leveranciers moest werken en dat er daardoor veel tijd aan handmatig werk nodig was. Ook dure onderliggende platforms en de inzet van dure consultants waren een probleem.

Ruud pakte de handschoen op en ging aan de slag met de voorloper van Xapti : CRM Node.

2016-2017

Eerste versie wordt gelanceerd

In 2016 was het zover: Ruud had de technische architectuur bedacht en met behulp van ontwikkeltools en een klein team werd de eerste versie een feit. Gelukkig kon Ruud bogen op zijn ervaringen met veel goede doelen en ledenorganisaties in het voorgaande decennium. De eerste klant ging eind 2016 daadwerkelijk live met een voorloper van Xapti.

2018-2019

Nieuwe naam: Xapti

Eind 2017 kruisten de paden van oprichters Ruud en Edwin zich. Ruud had inmiddels een moderne, werkende SaaS CRM oplossing gecreëerd met enkele klanten en Edwin zag de behoefte hieraan in de markt. Dit resulteerde in een hernieuwde samenwerking tussen Ruud en Edwin waarbij als één van de eerste wapenfeiten het CRM pakket een nieuwe onderscheidende naam kreeg: Xapti. Ook werd Xapti specifiek gemaakt voor gebruik door kleinere non-profit organisaties. De eerste geïnteresseerde klanten werden live gebracht en wij zijn schatplichtig aan de early-movers die ons zo goed hebben geholpen om de de kinderziektes uit de software te halen. Maar door prettige samenwerking en een goed product waren tevreden referenties het resultaat.

2020-2021

Grotere klanten en meer functionaliteit

In 2020 en 2021 werden als onderdeel van de partnership met Ifunds flink wat klanten toegevoegd en kwamen er veel nieuwe gebruikers bij. Een paar klanten werden 5 klanten, 5 klanten werden 10 klanten en daarna ging het snel. Xapti kreeg een eigen product website en de eerste Xapti medewerkers gingen aan de slag. Initiatiefnemers Ruud en Edwin herhaalden het doel nog maar eens met elkaar: een goede, betrouwbare SaaS CRM oplossing voor de kleinere non-profit organisaties, met zo min mogelijk noodzaak voor inzet van consultants, adviseurs en andere dure menskracht. Ze besloten om door te pakken en aan een zelfstandige toekomst voor Xapti te werken.

2022 en verder ....

In 2021 is een plan gemaakt om Xapti op eigen benen te zetten en vanaf dat moment werd Xapti een zelfstandige organisatie. De doelgroep is wat breder gedefinieerd en er wordt actief geworven onder goede doelen, federaties, stichtingen, vriendenwervers, (ouder)verenigingen en (lokale) politieke partijen. Kleinere non-profit organisaties met honderden, enkele duizenden relaties of tienduizend relaties worden enthousiast gemaakt voor gebruik van Xapti. Daarnaast wordt er lekker doorontwikkeld aan het Xapti product: een paar keer per jaar komen er mooie nieuwe functionaliteiten beschikbaar voor onze klanten. Met als doel: gewoon een hele goede, moderne, Nederlandse alles-in-1 CRM oplossing voor zoveel mogelijk non-profit organisaties te leveren. Vaak wordt ons gevraagd of we ook internationale plannen hebben? Zeker. Maar dat komt later wel ?.

kaartjes
keuzehulp
kaartjes

Xapti gebruikers

kaartjes
keuzehulp
kaartjes

Werken bij team Xapti?

Heb je ervaring met en/of affiniteit met de markt van non-profit organisaties ? Lijkt het je leuk de kleinere organisaties te helpen en zo bij te dragen aan een wereld die een beetje mooier en leuker wordt? Vind je het leuk techniek in te zetten om maatschappelijke doelen te behalen en ben je handig met data en vlot in de omgang?

Misschien hebben we dan wel een leuke job – bijvoorbeeld als consultant of als ontwikkelaar/database specialist – voor je, dus neem gelijk even contact op.

Het Xapti team is klein maar fijn en dat willen we ook graag zo houden omdat ons doel is de Xapti software zo goed te maken dat je geen team van adviseurs, support medewerkers, consultants, dataspecialisten, emailmarketeers, HTML codeurs en webbouwers meer nodig hebt.

kaartjes
keuzehulp
kaartjes

Demo aanvragen

Graag nodigen wij jou en je collega’s uit voor een vrijblijvende presentatie/webinar van ongeveer één uur via Microsoft Teams, Zoom of andere online tool. Jullie input tijdens het webinar is belangrijk en zo laten we je graag live zien waarom Xapti in jullie situatie de beste oplossing is.

kaartjes