Activeer jullie doelgroep met StoryBrand

Hoe vaak klik jij op “lees verder”? Veel call-to-actions falen omdat ze niet specifiek genoeg zijn. Ontdek hieronder hoe je het StoryBrand Messaging Filter gebruikt om een verhaal over te brengen dat écht aanzet tot actie. Xapti organiseerde samen met Daan Schmidt dit gratis webinar, en dit zijn de belangrijkste punten. Benieuwd? Lees verder 😉

Ontdek het StoryBrand Messaging Filter

Hoe ziet het StoryBrand Messaging Filter eruit? Kort samengevat: de hoofdpersoon van het verhaal heeft een probleem en ontmoet een gids. Deze gids heeft een helder plan en leidt de hoofdpersoon naar de oplossing van diens probleem. Ontdek hieronder hoe je als non-profit het StoryBrand Messaging Filter toepast!

1. Hoofdpersoon

De hoofdpersoon van het verhaal is degene die je probeert aan te spreken. Je toekomstige donateur of vrijwilliger wordt de held van het verhaal. Niet jouw organisatie dus! Als non-profit hebben we vaak de neiging om onszelf als de held te presenteren: wij planten bomen tegen oververhitting van de stad, wij verzorgen zieke dolfijnen. Maar in het StoryBrand Messaging Filter is de donateur of vrijwilliger de held. Dat is de persoon die in actie moet komen! Wie zijn de hoofdpersonen van jullie non-profit.

2. De Hoofdpersoon heeft een probleem

Waarom zou de hoofdpersoon in actie willen komen? Als non-profit denken we direct aan ons goede doel: honden helpen, het koraal redden, jongeren ondersteunen. In het StoryBrand Messaging Filter gaat het echter om het probleem van de hoofdpersoon. Misschien zoekt diegene zingeving, betrokkenheid, of de kans iets positiefs bij te dragen. Dát is waarom de hoofdpersoon in actie zou willen komen.

storybrand-messaging-filter-tips-expert

3. De Hoofdpersoon ontmoet een Gids

Als non-profit ben jij de gids. Jij helpt de hoofdpersoon zijn of haar probleem op te lossen door te doneren, vrijwilliger te worden of als ambassadeur te fungeren. Voor welke hoofdpersonen stelt jouw non-profit zich al op als gids? En waar liggen nog kansen om als gids op te treden?

4. De Gids heeft een plan

De gids heeft een helder plan waarmee jouw hoofdpersoon eenvoudig en direct aan de slag kan gaan. Dit is een plan waarmee de hoofdpersoon zijn of haar probleem daadwerkelijk kan oplossen en bestaat uit kleine, eenvoudig te volgen stappen. Kijk naar de hoofdpersonen en hun problemen: heb je voor iedere hoofdpersoon al een duidelijk plan klaarliggen waarmee hij/zij het probleem kan oplossen?

5. De Gids roept op tot actie

Jullie non-profit leidt als gids de hoofdpersonen door verschillende stappen die uiteindelijk leiden tot de oplossing van hun problemen. De hoofdpersonen die je gidst staan elk op een andere plek in hun verhaal. Je kunt niet een one-size-fits-all boodschap versturen, maar spreekt iedereen persoonlijk aan. Voor het onderhouden van al die contacten, is het handig om Xapti te gebruiken. Daarmee houd je bij wat de volgende stap is voor iedere persoon en kun je de communicatie rondom die stappen automatiseren. Zo kun je grote groepen mensen toch op een persoonlijke manier benaderen. Wat is de eerste stap waarmee jouw hoofdpersoon aan de slag kan gaan? En hoe ga je de hoofdpersoon door de rest van de stappen heen leiden?

storybrand-messaging-filter-expert-tips

6. Succes of mislukking

Het doel is dat de hoofdpersoon het gevoel heeft dat zijn/haar acties bijdragen aan de oplossing van hun probleem. Daarom is het belangrijk dat je in communicatie niet alleen oproept tot actie, maar ook laat zien dat de acties bijdragen aan de oplossing. Niet elke nieuwsbrief hoeft een call-to-action te hebben. Soms draagt het geven van informatie ook bij aan het gevoel dat de hoofdpersoon zijn/haar probleem aan het oplossen is.

Het StoryBrand Messaging Filter

Het StoryBrand Messaging Filter – waarin de hoofdpersoon een probleem heeft, maar een gids ontmoet die een duidelijk plan heeft en hem/haar leidt naar de oplossing – helpt je een heldere en overtuigende boodschap te creëren. Wil je weten hoe Xapti helpt bij het automatiseren van contactmomenten? Vraag een gratis demo aan!

Meer weten over StoryBrand? Koop het boek of luister naar de podcast. StoryBrand heeft speciaal voor bezoekers van de website van Xapti een aanbod. Voor slechts 247 euro excl. BTW krijg je 12 maanden toegang tot:

  • De complete online training van StoryBrand. Dit omvat 28 paradigma-verschuivende video’s – zonder poeha!
  • Het 7-stappen Framework werkboek (PDF, 66 pagina’s), handige checklists en talloze voorbeelden.
  • Daarnaast ontvang je 1 uur consultancy van een ervaren StoryBrand Gids.

Klik hier voor meer informatie. Dit aanbod is geldig tot en met 31 augustus 2024.

30-4-2024

Voor meer informatie kun je contact opnemen via ons contactformulier. We horen graag van je!

Terug naar overzicht

Geplaatst op 30 mei 2024