Storytelling tips van Xapti- expert Marjolein

Als gebruiker heb je elke paar maanden meer functies voor dezelfde prijs! Xapti werkt namelijk continue aan de verbetering van de software. In mei zijn er allerlei nieuwe functionaliteiten bij gekomen, die je onder andere helpen bij het vertellen van jullie verhaal. Hieronder vind je 3 storytelling tips van Xapti-Expert Marjolein. 

storytelling-tips

1. Ken je relatie

Binnen Xapti kun je op een flexibele manier de interesses of problemen registreren van jullie toekomstige en bestaande relaties. Dit doe je met additionele velden. Je kunt groepen relaties selecteren die hetzelfde probleem of dezelfde interesse hebben. En je kunt hen tegelijk benaderen via bijvoorbeeld e-mail.  Bedenk wel eerst goed WAT je exact wil weten van je relatie en ga het niet overdrijven. 

2. Automatiseer het contact

Met e-mail sjablonen kun je eenvoudig hetzelfde bericht sturen aan mensen met hetzelfde probleem of dezelfde interesse. Deze e-mail sjablonen kun je ook gebruiken in combinatie met een workflow. E-mails worden met een workflow gedurende een bepaalde tijdsspanne verstuurd aan bepaalde groepen relaties. Zo kan je langzaamaan de band met je relatie opbouwen. Afhankelijk van het resultaat – bijvoorbeeld na een donatie – kun opvolgacties plannen – bijvoorbeeld het versturen van een bedankje – , waardoor je langzaamaan de band met je relatie opbouwt.

3. Terugkoppeling

Sinds de nieuwe release is het eenvoudiger om de resultaten te zien van je storytelling; zowel op individueel niveau als per campagne. Je ziet bijvoorbeeld in één oogopslag of mails geopend zijn en hoeveel nieuwe donaties jullie ontvangen hebben. Zo heb je de mogelijkheid om aan te passen en bij te sturen waar nodig.  

Ben je al gebruiker van Xapti en nieuwsgierig naar alle andere nieuwe functionaliteiten die in mei zijn toegevoegd? Bekijk hier alle nieuwe functionaliteiten van Xapti! En bekijk ook even de webshop van Marjolein!

Terug naar overzicht

Geplaatst op 6 juni 2024