Xapti introduceert Giftforms

Xapti ziet bij haar klanten al een hele tijd een behoefte aan meer en betaalbare online tools voor online doneren, online lid worden, online betalen en crowdfunding/aktievoeren. Daarbij is met name het SNEL en ZELF en GEBRUIKSVRIENDELIJK kunnen neerzetten van dit soort pagina’s een wens die steeds terugkomt.

We zien dat er door non-profit organisaties op dit moment gebruik wordt gemaakt van complexe, relatief dure en niet transparant geprijsde platforms als Givt, geef.nl, donorbox of supp.to. De prijsstelling is zo onduidelijk dat inmiddels ook het CBF aktie heeft ondernomen op de kostenstructuur van deze platformen: hier lees je meer. Ook het zelf bouwen van deze pagina’s heeft de nodige nadelen: je hebt best veel partijen nodig als je zelf de expertise niet in huis hebt en veel betrokken partijen betekent simpelweg hoge kosten (bank, PSP, CRM, Webbouwer, designer, platform … want iedereen moet eten).

In het verleden heeft Xapti ervaring opgedaan door middel van de FundFactory donatie-formulieren. Deze werden heel goed gewaardeerd en waren zeer geliefd bij de gebruikers. En dus heeft Xapti besloten om www.giftforms.nl te ontwikkelen en te introduceren.

Want …..

  • Giftforms is transparant geprijsd,
  • Giftforms stelt je in staat om zelf op elk moment formulieren te creeeren zonder de noodzaak van een HTML-er of webbouwer
  • Giftforms laat je het liefst met je eigen bankrekening en incasso contract werken
  • Giftforms is fun
  • Giftforms is in gebruik, geen try-till-you-die
  • Giftforms is ontwikkeld door team Xapti, het team dat ook Xapti CRM ontwikkelde en inmiddels meer dan 100 klanten bedient met een specifieke non-profit CRM applicatie
  • Giftforms is standaard gekoppeld aan Xapti, maar kan ook zonder Xapti worden gebruikt

Giftforms is de pilot fase voorbij en inmiddels maken al bijna 10 organisaties, waaronder bijvoorbeeld Plastic Soup Foundation, Homeplan en Universel, al een tijdje gebruik van Giftforms.

Xapti CRM omvat al ondersteuning voor webformulieren met gebruik van i-frames technologie. Deze webformulieren zijn gemakkelijk en laagdrempelig, maar niet door iedereen gewenst en geeft ook wat technische beperkingen. De standaard en vrij toegankelijke Xapti API inzetten vergt technisch werk veelal van de webbouwer. Zowel Xapti i-frames als de Xapti API (die ook voor andere koppelzaken kan worden gebruikt) blijven ondersteund en kunnen ook naast elkaar worden gebruikt.

Xapti, een Nederlandse social enterprise, wil non-profit organisaties helpen om hun missie te bereiken door IT barrières weg te halen. Slimme tools die goed aansluiten bij de branche zijn daarbij essentieel. Xapti biedt complete CRM en online donatie oplossingen voor een scherpe prijs, die past bij de budgetruimte van de doelgroep, inclusief grotere en kleine organisaties. De organisaties kunnen de oplossing zelf gebruiken, zonder afhankelijk te zijn van dure en schaarse IT consultants.

Nog meer social impact
“Met de introductie van Giftforms beogen we nog meer social impact te genereren. Daar profiteren klanten natuurlijk van, en als de klanten van Xapti profiteren betekent dat meer social impact. Met de toevoeging van Giftforms kunnen we onze klanten nog beter helpen. En dat we met onze aanpak de afgelopen jaren een gat in de markt hebben aangeboord bewijst de mooie groei en de hoge klanttevredenheid die bleek uit ons recente klantonderzoek”, aldus Hans de Groot en Edwin Schalk van Xapti.

maart 2024

voor meer informatie: klik hier
voor contact: klik hier

Terug naar overzicht

Geplaatst op 18 maart 2024